fredag 31 augusti 2007

Country




Har hittat stora bokstäver på Country by mails hemsida....dem kan man göra mycket med. De små metallemblemen är jättefina till att dekorera ljus och dylikt med.

Countrystyle






Har varit på jakt efter en hållare i trä till snören.....som inte är för dyr. På Countrystyles hemsida hittar man både en i trä och en i plåt. Dessutom finns det fina Cath Kidston produkter till badrummet. Kattskålen skulle jag vilja ha till min katt Göran. Verktygslådan är en uderbar inflyttningspresent.

Idealmoments






Ideal Moments har flera fina prylar. Fruktkorgen i tre etage är fin, jag har själv något liknande som jag köpt på Hönan Agda i Simremarken.

Udda






Lite annorlunda möbler och prylar från Graham and Green. Jag gillar den hopfällbara köksvagnen, även om den inte hade passat riktigt i mitt kök just nu.......hmmmm den hade inte fått plats ens..

Förkläde




Från LovelyLovely, helt underbara knasiga förkläden, det med "bröstlappen" är tyvärr utsålt.

Osborne




Från Osborne & Little kommer de här underbara tygerna....skulle vilja ha möblerna....kanske i et rum helt i vitt och den där soffan....läckert!

Burke






Burke & Hazeldens
underbara möbler....får man göra vad man vill med en "Luis qinze" säng. Ja det får man. Man kan ju alltid måla den vit när man tröttnat.

Dahl







Utdrag från Lisbeth Dahls vinterkatalog 2007, underbara saker för barn och vuxna. Stället till tallrikar vill jag ha, men jag vet inte var jag skulle få plats med det. Paraplyerna är också helt fantastiska, kanske kunde ett sådant förgylla den regniga sensommaren som vi har i år. Jupyntet i guld och silver.....hmmmm...kanske man kan göra julpynt av lite större silverkrimskrams som ligger i gömmorna.

torsdag 30 augusti 2007

Rosor


Anna-Karin (Lantliv i stan) har den här underbara bilden från Laura Ashley på sin blogg. Man blir ju alldeles salig. Lite mer pengar till att köpa eller lite mer tid att tillverka själv eller varför inte både och.

Rosor



Eftersom jag kom hem med en jättepåse med prylar från Panduros lagerförsäljning på Stenyxegatan i Malmö igår, måste jag bara berätta om de underbara arken som man fick köpa 5 för 10:-. De vad i blått (duck-egg blue förståssss) med rosor och aningens rosa och glitter Har ingen aaaaaaaning vad jag ska göra med dem, men det kommer jag nog på. Arken är egentligen för Scrapbooking, men det spelar ingen roll, här finns det flera användningsområden. Dessutom köpte jag en massa annat som vintage etiketter, vackra bokstäver i kartong, linnetyg (sista biten buck-egg blue) och ett möbeltyg som jag ska klä om en gammal sypall med. Lovar återkomma med bilder när projekten är klara.

Bok


En bok om Toile de jouy finns det att köpa på Ryös Antikvariat eller på Amazone.co

Toile



Toile i blått och svart hos AJ Moss.

Babytoile




Toile för mamma och barn, så sött på Rosenberrsy Room.Haklapp, nattlampa och mammaväska.

Toilehotell



Vill man resa till Paris och bo på hotell som är inrett med Toilegardiner och tapeter etc. så kan man boka Hôtel Regyn's Montmartre.

Toile


Hem & Antik har i senaste numret en Toile-inrednings special. För dig som snöat in helt på Toile.

Toile


Kuddfodral från Hanssons Magasin 195:-.

Toile


Toile "Artemis" från Gysinge Centrum för Byggnadsvård. Här får man oxå väldigt mycket historia när det gäller Toiletyger: La toile de Jouy, betyder ”Tyget från Jouy” och är en serie möbeltyger i bomull tillverkade vid den berömda textilmanufakturen i Jouy-en-Josas, strax utanför Paris, mellan 1760 och 1843. Tygerna är vanligtvis översållade med landskaps-, växt- och arkitekturmotiv framför allt i rött, blått och brunt på oblekt botten och den detaljskarpa mönsterteckningen är gjord i kopparsticksteknik, oftast tryckt med vals. Tygerna från Jouy betraktas som en fransk nationalskatt och uppskattades tidigt även av den utländska överklasskulturen, inklusive den i Sverige. Speciellt användes toile de Jouy till sängförhängen, vadderade täcken, möbelklädslar och textiltapeter. När mönsterskydden på dessa tyger så småningom försvann, översållades marknaden av en mängd kopior, mer eller mindre välgjorda. Även papperstapeter har tryckts i samma mönster under senaste 100 åren. En boom för toile de Jouy inträffade i Sverige i början av 1900-talet i den våg av herrgårdsromantik och 1700-talsinspirerad inredning som sköljde över landet, såväl i slott som i enklare hem.

Gysinge har med sina kontakter i Frankrike lyckats få del av den kanske mest välgjorda av alla toile de Jouy, nämligen ”Artemis” från 1785 i originalkulörerna rött och blått. Artemis var grekernas jakt- och naturgudinna och tillhörde ett av de mest uppskattade mytologiska motiven från den franska manufakturen. Ofta avbildades hon så här, som en ung flicka stormandes fram i landskapet, utrustad med pil och båge och åtföljd av ett jaktsällskap med hjortar, rådjur och hundar. Artemis var också naturens skyddsgudinna och hennes far var guden Zeus.

Toile

toall (toile)

Ett provplagg i enkelt tyg. En toall gör man när man först syr upp ett plagg efter mönster i ett "skräptyg" för att se plaggets passform. Toallen provas och ändringar markeras och överförs sedan till mönsterdelarna innan man klipper ut i det riktiga tyget. Sömnadsterm som kommer från franskans "toile" som syftar på tuskaftstyget (ung. enkel oblekt lakansväv) som används för ändamålet. Informationen hittad på Sysidan.se

Toile


"Toile-mönstrad gardin" från La Redoute, 459:-.

Toile


Vackert Toile de Joue bäddset från Mio 590:-.

onsdag 29 augusti 2007

Barn



Gulliga saker till barn finns på Ilva. Själv hade jag en lackröd (pappa målade om) unikabox (så kallade mamma den i alla fall) som jag tog med till Lekskolan fylld med stenar. På Ilva finns den i flera pastellfärger. Ett och annat gosedjur kan man oxå finna.