onsdag 11 februari 2009

Medelhavet inspirerar igen






Det känns som det är dags för Medelhavsinspiration igen. Har du franskt eller spanskt poslin eller tyg, (eller från Mallorca) i gömmorna, varför inte plocka fram det nu till våren. Med Franskt menar jag då inte vintage, zink osv.... utan det gamla hederliga porslinet från Provence i många olika färger beroende var det kommer från i regionen. Vad heter den lilla byn som ligger vid Georges du Verdon, ahhhh jag har ju en ljusstake och jag har ju......ja...nu får jag väl ändra om i köket igen. Har du inget i gömmorna så kan du hitta på Anthropologies hemsida. Du kan ju också se om dina lite äldre släktingar har kvar något från "grisfesteran".

Kuddar



Den översta kudden har jag sytt själv av tyger som jag köpt på Moltex utförsäljning i Svedala, det är inte alltid de har något kul, men jag har aldrig kört därifrån tomhänt. Mittersta kudden är arvegods från min mormor och morfars hem. Jag älskar denna kudde med "tofsar" och färgerna som är helt underbara tillsammans. Den understa kudden är fodral som jag fått i gåva från en inredningstidningarna som jag prenumererat på.

Underbar Falsk Toscakaka



4 ägg
5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smör

Vispa ägg och socker, rör i resten, i på braspanna i ung 200 grader i 13 minuter

Toscasmeten görs av
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos 200 g

koka upp och bred på kakan, in i ugnen i 10 minuter till, skär i bitar när den kallnat.

tisdag 10 februari 2009

Snygga miljöer







Snygga miljöer inredda med Offeccts produkter....

Ljudisolering och snygga möbler






Offeccts hemsida har man kombinerat genuint svenskt hantverk med kvalitativ, nytänkande och kontrastrik design och man arbetar med med internationellt erkända formgivare. Det som jag kan se flera användningsområden för är deras ljudabsorbenter som man ju faktiskt kan använda bara tex 4 stycken för att få en fantastiskt snygg grafisk dekoration på väggen. Håll med om att de de tygklädda canvasdukarnas tid är över. Möblerna är jättesnygga de också, vågar inte ens leta efter ett pris för den gula stolen som jag verkligen skulle vilja ha 4 stycken av.

torsdag 5 februari 2009

Olalaaaaa vilka tapeter







Och vilka bilder! Om någon fortfarande tror att det inte gör någon skillnad med modeller i inredningsbilder, så tänk om! Fantastiska tapeter designade av Marcel Wanders på Graham & Browns hemsida.

Guild News







Jag blir så glad när jag ser Designers Guilds nya kollektioner för det känns som att även de har lite retro tänk över sina nya tapeter och tyger, känns helt rätt men fortfarande väldigt Designers Guild, de har liksom sin egen stil även om de alltid är trendiga. Älskar det svarta/vita/gula, hmmmmm.....det är nog dags att lägga till gult till min svart vita stora rum. Har länge velat lägga till gult men tyvärr innehåller inte mitt inredningslager så mycket av den färgen.

Helt hysteriskt






Chez Paulettes french market kan man hitta de snygga lamporna av Maura Daniel, men också helt hysteriska produkter som "glödlampsfodralet" gjort av rosa kristaller, blandat med franska vintageprodukter.

Vitaminspruta






Vitamins hemsida ger lite annorlunda produkter liv. Gillar deras logga och deras hemsida.

Origami blog






Jo, det finns en Origamiblog ja, det finns säkert flera, men jag bara älskar den här lampan, men även de andra vackra vikningarna.

Vackert till sängen






Twengas hemsida kan man hitta vackra påslakan och överkast etc. Priserna är inte så illa som man kanske kan förvänta sig, men jag har inte kontrollerat om de skickar till Sverige. Man kan ju inspireras i alla fall.

Vinylbehandlat tyg av Catarina Åkerman






På Catarina Åkermans hemsida Textil-design.se hittar man snygga vinylbehandlade tyger, sittdynor i samma material till den gamla hederliga Tripp-trapp stolen, brickor, smycken och väskor som är verkligen snygga. Barnskorna finns i alla möjliga roliga modeller.